keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Das ist meine Leben

Ei mulla oikeestaan mitään suurempaa asiaa ko vähän randomeita kuulumisia. Kieli alkaa olemaan siinä vaiheessa että tuun ymmärretyksi ja mut ymmärretään. Nyt parina viimisenä viikkona oon tutustunu pariin kaveriin täällä paremmin, ja se on oikeesti auttanu tosi paljon, niiltä saa varmuutta että uskaltaa puhua ja olla enemmän mukana. Sitäkautta varmaa sitä itseluottamusta on löytyny että pystyy jo täyysin rennosti koulussaki olemaan. Oon tosiaan sisäistäny sen että kohtapuolin kotia, ja saksankirjat pitäs olla valmiina siihen mennessä, ja nykyää tunneilla teen suurimmaksi osaksi niitä. Nyt vasta tajusin että oisin voinu koko tän 3 kuukautta tehä samaa, mutta ainaki oon keskittyny aikasemmin enemmän tunteihin :D Se on helppoa ko on kokoajan natiivisaksalainen vieressä, nii pystyy tarkistamaan heti tehtävät. Täällä ollessa vaan vakuutun kokoajan suomen kieltenopiskelun huonoudesta, sisko luki yhen luetunymmärtämisen kirjasta ja sano että joo kyllä mä tän tajusin mutta tää oli jotenki koominen, siellä on sellasia sanoja joita ei oikeasti elämässä täällä käytetä + Saksan neloskurssilla on armeija/siviilipalvelus/jokukolmas vaihtoehto yhessä kappaleessa, ja sitäki kaverit ihmetteli ko niillä ei itellä oo yhtään mitään hajua miten ne menee. Joo, onhan yleissivistys kieltäopiskeltavasta maasta ihan jees, mutta kielten opiskelussa painotus vois olla jossain ihaaan muualla.

Mutta maassa maan tavalla :--)

Nää mun punaset housut on oikeestikki _punaset_, mutta ei se mitään, on se ihan hyvä välillä olla kävelevä huutomerkki..
Rakastan keskiviikkoja ko saa aina nukkua pitkään. Huomenna saa kans ko saksan tunti heti aamusta peruttu ! Koulupäiväki oli tosi jees, enkuntunneilla ollaan alettu lukemaan ja käsittelemään slumdog millionaaria. Luetaan pätkiä siitä kirjasta ja katotaan elokuvaa, se sanasto on kirjasssa semivaikea, mutta nii on saksalaisillekki nii paritehtävissä ollaan ihan yhtä kujalla molemmat. Kuviksen tunnilla en tehny mitään, päätin että poikien kaa lööbailu oli paljon parempi vaihtoehto. Mutta oikeestikki ihmisistä täältä oikeestaan saa vaan mitään irti, ja ei mun tartte koulussa mitään muutenkaa tehä (JA enää 2 viikkoa aikaaa nauttia tästä enteeenosaaenymmärrä laiskottelusta :--) ). Liikuntatunnilla terveysliikuntaa, kuinka seistä oikein tai kuinka istua oikein. Tosi fit liikuntaa ja raskasta, mutta ainaki oli kivaa. Koulun jälkeen hostäitin tageskinderit oli täällä, ja pelattiin Disneyn lautapeliä. Aiheena oli disneyelokuvat, ja kysymyksiin oikein vastaamalla pääs eteenpäin. PYSTYIN ihan sujuvasti pelaamaan tätä peliä vaikka kielitaitoa tarvii Jeiij ! Päiviin on mahtunu myös pohtimistä siitä miten hemmetissä saan mun omaisuuden täältä suomeen. Ku tulin tänne, mulla oli lähemmäs 35 kiloa tavaraa, nyt saa viedä koneeseen max 25 kiloa. ++ huomioiden toki tän mun shoppailuintoni, joten tavaraa ON. Eka paketti alkaa oleen jo lähetyskunnossa, mutta yks kymmenen kilon paketti ei taija riittää. Mutta aahh noi (class olhsonin<3<3) ilmatiivispussit kyllä pelastaa, saa vaatteet pieneen tilaan sillonko paino ei haittaa :--)
 


Annnggst, meinaa vähän flunssaa, kurkku välillä ihan törkeeen kipeä. Mä niiiin toivon etten just nyt tuu kunnolla kipeeksi, koko 3kk lähes terveenä ja sit viimisiksi viikoiski kipeenä. Eieiei.
Rakastan muuten saksan syksyä, oranssia kaikkialla mutta silti lämmintä. Tää on kuulemma epätavallisen lämmin syksy, yleensä on paaljon kylmempi. Mutta eiipäse mua haittaa, viimeviikot on ollu ihanan lämpimiä. Tällä viikolla on oikeestaan vaan tullu _kylmä_ ko on ulkona, päivisin lämpötilat on kyllä 10 yläpuolella, mutta loppuviikoksi luvattiin kai yöpakkasia, huui tännekki tulee talvi.
  

Huomenna ois tarkotus kaverin kanssa hannoveriin (okei shoppailua en enää itelle harrasta, mitä nyt tukkaväri pitäs ostaa +++ tuliaisiaki suomeen pitäs miettiä). Perjantaina mennään kavereitten kaa hannoveriin bilettämään, viikonloppuna taaaas (mutta eri kavereitten kaa :D) Hannoveriin, ja sunnuntaina maahdollisesti kattoon kavereitten korispeliä. Alle 20 päivää jäljellä, aiika käy aika vähiin.

Tähän loppuun vielä rispektit tolle kissalle, mäki kyllä tykkään siitä mutta en varmaan ikinä saa noita kaikkia kissankarvoja pois mun vaatteista D: 

Mikäs sen parempi paikka päikkäreille
Mikä ei kuulu joukkoon?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti