maanantai 14. marraskuuta 2011

Garbsen

Oon nyt tän kolme kuukautta asunu Garbsenissa. Garbsen on n. rovaniemen kokonen kaupunki (61,790 asukasta) ja tosi lähellä hannoveria. Sijainti on tosi hyvä, Hannoveriin pääsee bahnilla (metro/lähijuna), ja päivälippu maksaa 4 euroa. Hannover on n. helsingin kokonen kaupunki 10 km päästä täältä.





 Garbsen on muutenki samallainen ku rovaniemi, tää koostuu monista osista ja vaikka täällä onki jonkiverran asukkaita nii tää tuntuu paljon pienemmältä paikalta. Täällä on keskusta, jossa on yks kauppakeskus ja pari supermarkettia + elokuvateatteri, sitten taas menee parikytä kilometria johonki päin nii löytyy uus pienempi keskusta.





 
Tää perhe asuu hyvällä paikalla täällä, kouluun kävelee 5 min (joka tuntuuu silti joka aamu liiiiiian pitkältä..), bahn pysäkille menee alle 10 minuuttia kävellen ja pyörällä garbsenin keskustaan menee myös alle vartti.

Vaikka täältä löytyy niita vanhoja taloja pilvin pimein, nii silti perus rumia harmaita kerrostalojaki on
 

Kouluja täällä on yks kaikkia. Oon ite johannes-kepler gymnasiumissa, joka on keskikokonen lukio (755 oppilasta).


Tänään taas aamulla katto koulussa sitä listaa mitkä tunnit peruttu, koulua on tänää 8-9.30 ja 15.40-17.10 <3 Mikäs siinä, kuuen tunnin hyppytunti tossa keskellä päivää, nooo ehtipähän ainaki ottaa päikkärit ja päivittää blogia. Mulla on ihan törkee yskä, kuulostan ihan joltai 70 vuotiaalta papalta joka on polttanu viimiset 50 vuotta tupakkaa ja yskii keuhkojansa pihalle. Toi host äiti on jo ehottanu että jos lääkärillä kävis näyttään tota kurkkua, mutta ei  mulla oo mitään muuta ko kuolemanyskä nii eipä tää voi olla mitään vakavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti